Ubisoft oficial a sters definitiv jocul „The Crew” de pe toate platformele existente.

Ubisoft a stârnit critici din partea comunității de jucători după ce unii utilizatori au raportat că au pierdut accesul la jocul lor The Crew pe platforma Ubisoft Connect. Această acțiune a venit în urma eliminării jocului din listă și închiderii serverului.

Mulți jucători s-au simțit furioși și nedreptățiți de această decizie, considerând că au cumpărat jocul și ar trebui să aibă acces la el în continuare. Deși Ubisoft a oferit rambursări pentru cei care au achiziționat jocul recent, mulți utilizatori care l-au cumpărat în trecut nu au fost incluși în această ofertă.

Această situație subliniază riscurile achiziționării de bunuri digitale și necesitatea unei transparențe mai mari din partea dezvoltatorilor și editorilor în ceea ce privește schimbările în accesul la jocuri. Pentru fanii The Crew care încă doresc să se bucure de franciză, există alte opțiuni, cum ar fi The Crew 2 și The Crew Motorfest.

Pe pagina Steam dedicată The Crew, Ubisoft a postat un anunț oficial cu privire la retragerea jocului din vânzare. Mesajul specifică că “The Crew nu mai este disponibil pe magazinul Steam”, iar toate edițiile și conținutul suplimentar asociat jocului nu mai pot fi achiziționate. De asemenea, se precizează că jocul va rămâne jucabil până pe 31 martie 2024, pentru toți cei care dețin deja The Crew. După această dată, serverele de joc vor fi închise, determinând inaccesibilitatea totală a jocului.

În prezent, accesarea paginii respective a jocului pe PSN afișează un mesaj de eroare, iar de pe Magazinul Microsoft nu mai este posibilă achiziționarea digitală a jocului. Cu toate acestea, se pare că încă este posibil să jucați The Crew prin intermediul Ubisoft+ pe consolele Xbox One și Xbox Series X|S.

Deoarece The Crew necesită o conexiune continuă la internet, în momentul în care serverele vor fi oprite, jocul va deveni complet inaccesibil, inclusiv campania pentru un singur jucător.

Este important de menționat că The Crew 2 nu este afectat de această decizie și rămâne disponibil pe toate platformele digitale. Cea mai recentă adiție în franciză, The Crew Motorfest, a fost lansată în septembrie și a primit recenzii semnificativ mai bune decât jocul original și continuarea acestuia. Comunitatea de jucători rămâne în așteptare pentru noi dezvăluiri și comunicate oficiale din partea Ubisoft cu privire la această decizie și la viitorul francizei The Crew.