Sony se simte intimidati de Samsung sa lanseze un telefon pe versiune Flip.

Sony nu se lasa pana nu lanseaza un telefon flip, dispozitive ce devin din ce in ce mai ieftine, dar si mai la moda. Si adevarul este ca printre numele mari din domeniu, Sony este cam singurul care nu avea asa ceva in portofoliu.

Pe de alta parte, este clar ca ei nu par a pune foarte mare accent pe divizia mobile, multumindu-se cu cateva lansari intr-un an de zile. Dar si cand scot ceva, nu prea este de glumit cu acel gadget.

Telefoanele lor de top nu au preturi pentru toate buzunarele si adopta un design mai clasic, mai conservator. Insa, randarile pe care le vedem atasate acestui articol nu prezinta un smartphone pliabil nici conservator si nici urat, este unul de tip “flip”.

Sony nu se lasa pana nu lanseaza un telefon flip

Adica mai mici, mai comode si mai putin pretentioase, dar si cu preturi ceva mai mici in comparatie cu cele pliabile tip “carte”. Conform celor spuse pe Twitter de @RGcloudS, presupusul Xperia Flip de la Sony ar avea 7  un ecran cu o diagonala de 7 inch, rezolutie 4K cu un raport 21:9, aspect ce il face un pic mai lat comparativ cu posibilul sau rival, Galaxy Z Flip 4, care detine un raport de aspect 22:9.

Sony nu se lasa pana nu lanseaza un telefon flip

In conformitate cu informatiile provenite de la insideri, specificatiile impresionante ale display-ului s-ar putea sa nu mai fie principalul argument de vanzare, dat fiind caracteristicile avansate, ecranele, camerele foto si experientele software sofisticate ale telefoanelor flip recente.

Pentru a iesi in evidenta, Sony trebuie sa introduca un element inovator care sa constituie un motiv de vanzare convingator. Se speculeaza ca ar putea sa isi utilizeze competentele vaste in domeniul foto/video pentru a optimiza si mai mult acest dispozitiv.

Si mai cred ca ecranul cu rezolutie 4K este usor fortat pe un smartphone cu o diagonala totusi mica, o rezolutie usor inferioara ar putea sa tina pretul mai jos si sa nu dezamageasca deloc.