Meta si Microsoft vor avea o colaborare ce vor pregati o casca VR „Editie Limitata”

Meta continuă să meargă all-in cu planurile sale de a produce căști de realitate mixtă și software pentru piața de masă. Astăzi, compania a anunțat că va deschide sistemul de operare pe care îl folosește pentru propriile căști Meta Quest către producătorii de dispozitive terți. Într-o postare pe blog, Meta a anunțat că aceste căști terțe vor rula pe Meta Horizon OS. Acest sistem de operare a fost construit de la baza proiectului Android Open Source. Meta a spus:

Dezvoltatorii și creatorii pot profita de toate aceste tehnologii folosind cadrele și instrumentele personalizate pe care le-am creat pentru a crea experiențe de realitate mixtă și își pot ajunge la comunitățile și își pot dezvolta afacerile prin intermediul platformelor de descoperire și monetizare de conținut încorporate în sistemul de operare.

Meta redenumește, de asemenea, Meta Quest Store, vitrina digitală pentru aplicațiile sale VR și MR, în Meta Horizon Store. Aplicația mobilă Meta Quest va fi redenumită și aplicația Meta Horizon. Asus va dezvolta o cască MR orientată spre jocuri sub marca ROG (Republic of Gamers) cu sistemul de operare Meta Horizon. Lenovo va realiza, de asemenea, un set de căști cu Meta Horizon OS, care va fi despre „productivitate, învățare și divertisment”. Cel mai interesant produs poate proveni dintr-o colaborare între Meta și Microsoft. Postarea pe blog afirmă că cele două companii vor lucra împreună pentru a lansa o „Meta Quest în ediție limitată, inspirată de Xbox”. Modelele de căști Meta Quest 2, 3 și Pro au adăugat suport pentru Xbox Cloud Gaming prin Xbox Game Pass Ultimate, în decembrie 2023.